Výroba žiarovky sa skladá z niekoľkých krokov:

  1. Výroba wolfrámového vlákna: Vlákno sa vyrába z wolfrámu, ktorý sa zahreje na vysokú teplotu a následne sa pretlačí cez tenké otvory, aby sa vytvorilo tenké a pevné vlákno.

  2. Sklenená ampula: Sklenená ampula sa vyrába z borosilikátového skla, ktoré je odolné proti tepelným a chemickým vplyvom. Sklenená ampula má tvar klasického tvaru žiarovky a slúži ako kryt pre wolfrámové vlákno.

  3. Vloženie wolfrámového vlákna: Vlákno sa vloží do sklenenej ampule a zafixuje sa na jednom konci. Následne sa ampula plní vodíkovým plynom a hermeticky uzavrie.

  4. Závitová pätica: Vytvára sa z kovovej tyče a zavesí sa do strednej časti sklenej ampuly. Potom sa sklenená ampula a závitová pätica spoja dohromady.

  5. Testovanie: Každá žiarovka prejde niekoľkými testami, aby sa uistili, že funguje správne a splňuje bezpečnostné normy. Testujú sa napríklad elektrické vlastnosti, životnosť a svetelný výkon.

  6. Balenie a distribúcia: Žiarovky sa balia do krabíc a distribuujú do obchodov a iných predajných miest.

Je však dôležité poznamenať, že v súčasnosti výroba klasických žiaroviek je čoraz menej bežná, nakoľko sú nahradzované modernými typmi svetelných zdrojov, ako sú LED a spaľovacie žiarovky.