Atlantický oceán je oceán, ktorý sa nachádza medzi Európou a Severnou Amerikou na jednej strane a Afrikou a Južnou Amerikou na druhej strane. Má rozlohu asi 106 miliónov štvorcových kilometrov a jeho hĺbka sa pohybuje od niekoľkých metrov do viac ako 8 000 metrov.

Atlantický oceán je známy svojimi teplými a vlnitými vodami, ktoré sú ideálne pre plávanie a potápanie. Má tiež bohatú biodiverzitu, s množstvom rýb a morských živočíchov, ako sú delfíny, žraloky a korytnačky. Okrem toho je Atlantický oceán domovom pre množstvo korálových útesov a morských rias, ktoré sú dôležité pre život v mori.

Atlantický oceán je tiež dôležitým obchodným a dopravným uzlom, pretože sa nachádza na ceste medzi Európou a Áziou a taktiež medzi severnou a južnou Amerikou. Jeho pobrežie je tiež domovom pre množstvo prístavov a obchodných miest, ako je napríklad New York v Spojených štátoch, Rio de Janeiro v Brazílii a Rotterdam v Holandsku. Atlantický oceán je tiež dôležitým zdrojom rýb a morských plodov pre miestne komunity a je tiež dôležité pre turistický priemysel v regióne.

Okrem toho je Atlantický oceán domovom pre množstvo ostrovov, ako sú napríklad Kanárske ostrovy, Bermudy a Kapverdy. Tieto ostrovy sú obľúbené turistické destinácie pre svoje krásne pláže, teplé počasie a bohatú históriu a kultúru.