Delta Force, tiež známa ako 1st Special Forces Operational Detachment-Delta (1st SFOD-D), je jednotka elitných vojakov v Spojených štátoch, ktorá sa špecializuje na špeciálne operácie, ako napríklad boj proti terorizmu, vyhľadávanie a likvidácia, ochrana osôb a budov, nájdenie a pozatýkanie nepriateľských jednotiek, a špionáž a sabotáž.

Delta Force bola založená v roku 1977, ako odpoveď na únosy amerických diplomatov v 70-tych rokoch. Je to jedna z najtajnejších jednotiek v armáde Spojených štátov a je podriadená vojenskej organizácii Joint Special Operations Command (JSOC).

Členovia Delta Force sú vybraní z vojenských jednotiek, ako sú napríklad Armáda, Námorníctvo, Letectvo a Marinci, a musia prejsť náročným výberom a výcvikom. Výcvik zahŕňa fyzickú prípravu, bojové umenia, streľbu, výsadkové a parašutistické základy, ako aj prípravu na krízové situácie a riadenie boja.

Delta Force sa účastnila mnohých vojenských operácií po celom svete, ako napríklad operácia v Iráku a Afganistane, a bola tiež kľúčovou jednotkou pri vykonávaní operácie "Operation Neptune Spear" v roku 2011, ktorá znamenala zabitie Usámu bin Ladina.

Delta Force je známa svojou utajenosťou. Mnoho operácií Delta Force sú utajené a mnoho informácií o jednotke zostáva tajomstvom. Delta Force sa tiež preslávil svojou skúškou výdrže a schopností, ktorá sa nazýva "Delta selection" a je veľmi náročná a iba málo ľudí ju úspešne zvládne.

V súčasnosti Delta Force plní kritickú úlohu v boji proti terorizmu a poskytuje podporu a ochranu diplomatickým misiám po celom svete. Delta Force sa považuje za jednu z najlepších na svete.