Fleece je syntetický tkaný materiál, ktorý je vyrobený z polyesterového vlákna. Je veľmi teplý a mäkký na dotyk, takže sa často používa na výrobu oblečenia a outdoorového vybavenia, ako sú bundy, kabáty, šortky, šatky a rukavice.

Fleece má dobrú schopnosť izolovať teplo, takže je vhodný na nosenie v chladnejšom počasí. Je tiež veľmi ľahký a pružný, takže je pohodlný na nosenie. Navyše, fleece neabsorbuje vodu a rýchlo schne, takže je vhodný aj na outdoorové aktivity v daždi alebo snehu.

Vlastnosti fleece sú tiež veľmi odolné voči mechanickému poškodeniu a vytáčaniu. Tento materiál je ľahko čistiteľný a odolný voči väčšine chemikálií, takže je vhodný na použitie v rôznych prostrediach.

Okrem toho sa fleece často používa aj na výrobu domácich textílií, ako sú deky, vankúše a obliečky na vankúše. Je to príjemný materiál na dotyk a poskytuje pohodlie a teplo počas spánku.

V súčasnosti sa fleece používa vo veľkom množstve rôznych odvetví, vrátane módy, outdoorového vybavenia, domácej textílie a zdravotníctva. Je to veľmi všestranný materiál, ktorý sa ľahko prispôsobí rôznym potrebám a požiadavkám.