Full tang je pojem, ktorý sa používa v oblasti výroby nožov a iných ostrých predmetov. Full tang znamená, že čepeľ noža je celá vyrobená z jedného kusu kovu a je zasunutá do rukoväte. Toto je považované za kvalitnejšie a odolnejšie riešenie, ako keď je čepeľ noža len nalepená na rukoväť.

Full tang môže byť tiež nazývaný ako "plný tang" alebo "celotangový". Väčšina kvalitných nožov má full tang, pretože to poskytuje lepšiu stabilitu a pevnosť v porovnaní s nožmi, ktoré majú čepeľ len nalepenú na rukoväť. Napríklad, nože s full tangom sú menej náchylné na to, že sa budú krútiť alebo lámať pri používaní, ako sú nože s nalepenou čepeľou.

Full tang je tiež viditeľný na vnútornej strane rukoväte noža, čo je ďalší spôsob, ako rozlíšiť kvalitné nože od lacnejších modelov. Ak je full tang viditeľný, znamená to, že čepeľ noža je kompletne zasunutá do rukoväte a tým je zabezpečená väčšia pevnosť a stabilita.

Full tang je dôležitým faktorom pri výbere noža, pretože ovplyvňuje jeho kvalitu, trvanlivosť a odolnosť. Nože s full tangom sú cenené a považované za kvalitnejšie a odolnejšie ako nože s nalepenou čepeľou.