Leopard 2 je nemecký taktický bojový tank, ktorý bol navrhnutý a vyvinutý v 70. rokoch 20. storočia. Je považovaný za jeden z najlepších tankov na svete a je používaný mnohými krajinami ako súčasť ich ozbrojených síl.

Leopard 2 je vybavený 120 mm hlavným delom, ktoré je schopné streliť rôzne druhy munície, vrátane protitankovej a protilietadlovej. Tank je tiež vybavený automatickou guľometnou zbraňou a rôznymi senzormi a systémami pre lepšiu pozorovateľnosť a bojovú efektivitu.

Leopard 2 je navrhnutý tak, aby bol odolný voči nárazom a poškodeniam, a je vybavený štítom, ktorý chráni posádku pred strelami a nepriateľskými zbraňami. Tank je tiež vybavený systémom pre odstraňovanie nástražných zariadení a počítačovým systémom, ktorý umožňuje lepšie riadenie a koordináciu boja.

Leopard 2 sa v súčasnosti používa v mnohých krajinách po celom svete a je považovaný za jeden z najlepších tankov súčasnosti. Je však drahý na výrobu a prevádzku a vyžaduje pravidelnú údržbu a opravy, aby zostal v dobrej kondícii.