Existuje mnoho hadov, ktoré sú jedovaté a môžu spôsobiť vážne zranenia alebo dokonca smrť človeka. Tu je zoznam 10 najjedovatejších hadov na svete:

  1. Inland taipan (Fierce Snake) - Tento had, tiež známy ako "Kráľ hadov", je považovaný za najjedovatejšieho hada na svete. Jeho jed je 50-krát jedovatejší ako jed kobry. Žije v Austrálii a jeho útoky sú veľmi zriedkavé.

  2. Krait modrý - Tento had je veľmi jedovatý a žije v Indii a v južnej Ázii. Jeho jed môže spôsobiť kŕče a zástavu dýchania, čo môže byť smrteľné.

  3. Jadrovka sýkorová - Tento had je veľmi jedovatý a žije v Austrálii a na Novom Zélande. Jej jed môže spôsobiť kŕče, zástavu dýchania a smrť.

  4. Krait žltý - Tento had je veľmi jedovatý a žije v Indii a v južnej Ázii. Jeho jed môže spôsobiť kŕče a zástavu dýchania, čo môže byť smrteľné.

  5. Jadrovka zelená - Tento had je veľmi jedovatý a žije v Austrálii a na Novom Zélande. Jej jed môže spôsobiť kŕče, zástavu dýchania a smrť.

  6. Krait biely - Tento had je veľmi jedovatý a žije v Indii a v južnej Ázii. Jeho jed môže spôsobiť kŕče a zástavu dýchania, čo môže byť smrteľné.

  7. Krait čierny - Tento had je veľmi jedovatý a žije v Indii a v južnej Ázii. Jeho jed môže spôsobiť kŕče a zástavu dýchania, čo môže byť smrteľné.

  8. Jadrovka žltá - Tento had je veľmi jedovatý a žije v Austrálii a na Novom Zélande. Jej jed môže spôsobiť kŕče, zástavu dýchania a smrť.

  
  1. Krait ružový - Tento had je veľmi jedovatý a žije v Indii a v južnej Ázii. Jeho jed môže spôsobiť kŕče a zástavu dýchania, čo môže byť smrteľné.

  2. Jadrovka vínová - Tento had je veľmi jedovatý a žije v Austrálii. Jej jed môže spôsobiť kŕče, zástavu dýchania a smrť.

Je dôležité si uvedomiť, že väčšina hadov nie je agresívna a útok hada je veľmi zriedkavý. Je vždy lepšie sa vyhnúť kontaktu s hadmi a ak sa s nimi stretnete, udržať si bezpečnú vzdialenosť. V prípade útoku hada je dôležité zavolať záchrannú službu a dostať sa do bezpečia.