Existuje mnoho letísk na svete, ktoré sú známe svojimi náročnými podmienkami a nebezpečenstvom. Medzi najnebezpečnejšie letiská na svete patria:

  1. Letisko Paro, Bhután - Toto letisko je situované v úzkom údolí, obklopené strmými horami, a jeho pristávacia dráha je veľmi krátka. Lety sem sú povolené iba pre veľmi skúsených pilotov.

  2. Letisko Juancho E. Yrausquin, Saba - Toto letisko je najmenšie na svete a jeho pristávacia dráha sa nachádza na malom pobrežnom pruhu obklopenom hlbokým oceánom a vysokými horami.

  3. Letisko Lukla, Nepál - Toto letisko je známe svojimi extrémnymi podmienkami, ako je napríklad pristávacia dráha s výrazným stúpaním a krátkym brzdovým priestorom.

  4. Letisko Toncontín, Honduras - Toto letisko je situované medzi horami a v blízkosti husto obývaných oblastí, jeho pristávacia dráha je krátka a už bola svedkom mnohých nehôd.

  5. Letisko Tenzing-Hillary, Nepál - Toto letisko sa nachádza na úpätí hory Mount Everest a je známe svojimi extrémnymi podmienkami, vrátane pristávacej dráhy na pomerne vysokom kopci.

  6. Letisko Gibraltar, Gibraltar - Toto letisko sa nachádza v tichomorí a jeho pristávacia dráha sa nachádza v tesnej blízkosti pláže, čo znamená, že sa musí zatvárať pri každej pristávacej a odletovej operácii.

  7. Letisko Madeira, Portugalsko - Toto letisko je situované na ostrove a jeho pristávacia dráha bola predĺžená pomocou základní, ktoré vytvárajú umelo vybudovaný ostrov.

Tieto letiská majú svoje vlastné nebezpečenstvá a podmienky, ktoré ich robia náročnými na pristátie a vzlet.