Najrýchlejšou stíhačkou na svete je považovaný americký lietadlový stroj Lockheed Martin F-35 Lightning II. Tento lietadlový stroj je schopný dosahovať rýchlosť až 2,5 Machu (cca 3 100 km/h) a má vysokú manévrovateľnosť a schopnosť zostať nezbadaný.

F-35 je jednomotorový stíhací lietadlový stroj, ktorý sa používa na bojové lety, ochranu vzdušného priestoru a podporu pozemných jednotiek. Je vybavený radom zbraní, ako sú krídla s koncovými zbraňovými závesmi, podvozkom s podvozkovými zbraňovými závesmi a hlavným delom s guľometom. Je schopný používať rôzne druhy munície, vrátane protitankovej a protilietadlovej.

F-35 je navrhnutý tak, aby bol schopný prežiť v bojových podmienkach a je vybavený štítom, ktorý chráni pilotov pred strelami a nepriateľskými zbraňami. Je tiež vybavený radom senzorov a radiolokátorov, ktoré umožňujú detekciu, sledovanie a zásah nepriateľských cieľov z vzduchu.

F-35 sa používa v mnohých krajinách po celom svete a je považovaný za jedno z najúčinnejších stíhacích lietadiel súčasnosti. Je však drahý na výrobu a prevádzku a vyžaduje pravidelnú údržbu a opravy, aby zostal v dobrej kondícii.