Existuje niekoľko rýchlo rastúcich drevín, ktoré sú populárne z dôvodu ich schopnosti dosiahnuť veľké výšky a objemy za relatívne krátky časový úsek. Tu sú niektoré z najrýchlejšie rastúcich drevín:

  1. Bambus: Bambus je jednou z najrýchlejšie rastúcich rastlín na svete. Niektoré druhy bambusu dokážu rásť až o 91 cm za deň. Má veľmi vysoký rastový potenciál a je využívaný na rôzne účely, ako napríklad stavebný materiál, nábytok a dekorácie.

  2. Topoly: Topoly sú ďalšou skupinou rýchlo rastúcich drevín. Niektoré druhy topolov môžu rásť až o 3 metre za rok. Majú schopnosť prispôsobovať sa rôznym pôdnym podmienkam a sú často využívané na ochranu pred eroziou, drevárenské účely a ako stromy vysadené na okrajoch pozemkov.

  3. Priesvitnica kanadská (Thuja plicata): Tento druh priesvitnice je pôvodný v západnej Severnej Amerike. Rastie rýchlo a dokáže dosiahnuť veľké výšky. Je často používaná ako okrasná rastlina, plotová drevina alebo strom na vytvorenie zeleného pásu.

  4. Rýchlo rastúce druhy eukalyptov: Niektoré druhy eukalyptov, napríklad Eucalyptus grandis alebo Eucalyptus urophylla, majú schopnosť rásť veľmi rýchlo. Eukalypty sú využívané na komerčné výsadby na výrobu drevného materiálu, ako aj na obnovu lesných oblastí.

  5. Cedr libanonský (Cedrus libani): Cedr libanonský je jedným z najrýchlejšie rastúcich cédrov. Má významný historický a kultúrny význam a je populárny ako okrasný strom. Cedr libanonský môže dosiahnuť impozantné rozmery za relatívne krátky čas.