Existuje mnoho rýchlo rastúcich rastlín, a ich rýchlosť rastu závisí od rôznych faktorov, vrátane podmienok prostredia a druhu rastliny. Tu je niekoľko príkladov rýchlo rastúcich rastlín:

  1. Bambus: Bambus je známy svojou vysokou rýchlosťou rastu. Niektoré druhy bambusu môžu rásť až o 91 cm za deň.

  2. Slnečnica: Slnečnica (Helianthus annuus) je rastlina, ktorá sa vyznačuje rýchlym rastom. Môže dosiahnuť výšku až 3 metre a viac za jednu sezónu.

  3. Kukurica: Kukurica (Zea mays) je obľúbená plodina so vysokou rýchlosťou rastu. Za priaznivých podmienok môže kukurica vyrásť o niekoľko centimetrov denne.

  4. Dúhovka: Dúhovka (Impatiens walleriana) je kvetina, ktorá rýchlo rastie a má schopnosť kvitnúť počas celej sezóny. Je často pestovaná ako letnička.

  5. Rýchlo rastúce stromy: Niektoré druhy stromov majú tiež pomerne vysokú rýchlosť rastu. Patrí sem napríklad topola (Populus spp.), ktorá môže rásť až o 2 metre za rok.

Je dôležité si uvedomiť, že rýchlosť rastu rastlín sa môže líšiť v závislosti od mnohých faktorov a podmienok prostredia. Tieto príklady predstavujú niektoré z najrýchlejšie rastúcich rastlín, ale existuje ešte mnoho ďalších druhov, ktoré majú tiež vysokú rýchlosť rastu.