Najsilnejšie strelivo na svete je ťažké presne určiť, pretože existuje mnoho rôznych typov streliva a rôzne kritériá, podľa ktorých sa môžu posudzovať. Napríklad môžete hľadať najsilnejšie strelivo podľa energie, ktorú pri výstrele vyvinie, alebo podľa sily, s akou dokáže preraziť alebo poškodiť cieľ. Tiež je dôležité vziať do úvahy, že sila streliva môže závisieť od konkrétneho zbrane, ktorá ho používa.

Jedným z najsilnejších druhov streliva sú armor-piercing alebo "protitankové" strely, ktoré sú navrhnuté tak, aby dokázali preraziť pancier tanku alebo iné vysoko kvalitné oceľové prekážky. Tieto strely môžu byť vyrobené z rôznych materiálov, vrátane kovu alebo karbidu, a môžu vyvinúť veľkú energiu pri výstrele.

Ďalším druhom streliva, ktoré sa môže považovať za veľmi silné, sú zásahové alebo "fragmentačné" strely. Tieto strely sú navrhnuté tak, aby sa rozpadli na množstvo menších kúskov počas letu a tým zvýšili poškodenie, ktoré môžu spôsobiť cieľu.

V závislosti od konkrétnych kritérií môžu byť aj iné druhy streliva, ako napríklad explózia alebo chemické strelivo, považované za veľmi silné. Je dôležité si uvedomiť, že použitie akéhokoľvek druhu streliva môže mať vážne dôsledky a je dôležité brať do úvahy všetky príslušné zákony a pravidlá.