Oceľ CPM S30V - Top oceľ pre kvalitné nože

 

Oceľ CPM S30V patrí k najlepším oceliam pre nože a rezné nástroje na svete. Táto oceľ bola navrhnutá a vyrobená Chrisom Reeveom, renomovaným výrobcom nožov. Jej výnimočné vlastnosti robia z nej najvhodnejšiu oceľ pre špičkové nože, ktoré sa používajú pre outdoorové aktivity, záhradu a kuchyňu.

Chemické zloženie ocele zahŕňa 1,45 % uhlíka, 14 % chrómu, 2 % molybdénu, 0,2 % dusíka, 0,5 % mangánu, 0,5 % kremíka, 0,03 % fosforu, 0,03 % síry, 4 % vanádu a 0,4 % volfrámu. Tieto prvky vytvárajú vysokú tvrdosť, odolnosť proti korózii, pevnosť a obrobiteľnosť.

Oceľ CPM S30V dosahuje tvrdosť v hodnotách Rockwella v rozmedzí 58 - 61 HRC, čo z nej robí jednu z najtvrdších ocelí na trhu. Táto vysoká tvrdosť zabezpečuje, že ostrie noža zostáva ostré dlhší čas, avšak zároveň robí brúsenie obtiažnejším.

No nôž z tejto ocele má aj mnoho pozitívnych vlastností. Oceľ CPM S30V má mimoriadnu odolnosť proti korózii, húževnatosť a odolnosť voči opotrebovaniu. Drží ostrie, je odolná voči vylamovaniu ostria a výsledný nôž je skutočne kvalitný.

Výrobky z ocele CPM S30V sú prémiové výrobky, ktoré sa vyznačujú vysokou kvalitou a dlhodobou životnosťou. Aj keď sú tieto výrobky drahšie, kupujete si kvalitu, ktorá stojí za to.

Všetky tieto faktory robia z ocele CPM S30V najlepšiu voľbu pre tých, ktorí hľadajú kvalitný nôž s dlhou životnosťou a vysokou odolnosťou. Bez ohľadu na to, či ste nadšený zberateľ nožov alebo potrebujete nôž na outdoorové aktivity, oceľ CPM S30V bude skvelou voľbou.