Ocel Niolox, aj známa ako SB1, je vysoko výkonná legovaná oceľ, ktorá kombinuje najlepšie vlastnosti uhlíkových a nerezových ocelí. Je vyrobená pomocou technológie práškovej metalurgie a vyrába sa v nemeckej železiarne Lohmann steel vo Wittene. Niolox je ideálnou voľbou pre výrobu nožov, pretože má vynikajúce vlastnosti, ktoré zaručujú vysokú kvalitu a odolnosť ostria nože.

Jednou z hlavných výhod Nioloxu je jeho schopnosť odolávať korózii, čo je veľmi dôležité pre nože, ktoré sa používajú v zvlášť vlhkých podmienkach alebo sa často umývajú. Niolox má vysokú tvrdosť, ktorá zaručuje kvalitné ostrie a zároveň sa ľahko brúsi. Niob, ktorý sa používa ako legura, zvyšuje jemnozrnnosť ocele, čo zase zlepšuje vlastnosti ostria.

Nože vyrobené z Nioloxu sú odolné proti opotrebovaniu a majú dlhú životnosť. Niolox sa často používa na výrobu nožov, ktoré sa používajú na rôzne účely, ako sú napríklad kuchynské nože, lovecké nože, nože na prežitie a podobne. Niolox je skvelou voľbou pre každého, kto hľadá vysoko kvalitné nože, ktoré vydržia dlho a sú vynikajúce pre rôzne účely.

Ak hľadáte nože, ktoré sú vyrobené z ocele, ktorá má skvelé vlastnosti a garantuje vysokú kvalitu, určite sa pozrite na nože vyrobené z Nioloxu. Niolox je jednou z najlepších legovaných ocelí na trhu a určite si zaslúži vašu pozornosť, ak hľadáte vynikajúce nože. Vyskúšajte Niolox a uvidíte rozdiel.