PARD NV007 S je vrcholný model nočného videnia s označením "S", ktorý stojí nad predchádzajúcimi modelmi "A" a "V". Tento produkt je dodávaný s polymerovými krúžkami pre prispôsobenie priemeru očnice vášmu puškohľadu. Hlavnou výhodou zadného pripevnenia nočného videnia je, že nemá žiadny vplyv na súčasnú nulovú pozíciu vašej pušky. Je to v podstate len obrazovka, ktorá je pripojená ku kamere a sleduje osnovu a súčasný obraz puškohľadu. Je to ako keď pozeráte televíziu - herci sa nehýbu, ak sa posuniete do inej pozície. Jednou z hlavných nevýhod zadného umiestnenia je však to, že si vyžaduje priestor medzi puškohľadom a vaším okom. Aj keď model 007A bol pomerne kompaktný, model "S" zmenil orientáciu akumulátora 18650 z lineárnej na vertikálnu, čo šetrí veľa miesta - približne 25 mm. To spôsobí, že puškohľad s týmto PARDom prejde od prijateľného na veľmi kompaktný pohodlný, s väčšou voľnosťou bez kompromisov v ergonomike. Tento produkt je určený až do .308 Winchester, snímač je 1080P jednotka s OLED displejom s rozlíšením 1024x768 pixelov na obrazovke. Nový systém krúžkov na upevnenie poskytuje pevné umiestnenie, takže namiesto toho, aby ste museli obaliť vrstvy čiernej izolácie páskou, aby ste vytvorili správny priemer očnice puškohľadu, teraz máte na výber z troch polymerových krúžkov pre ešte lepšie prispôsobenie. Krúžok sa dotýka obklopujúceho okraja očnice pre nastavenie polohy PARDu. Tento produkt tiež obsahuje menu v a môže byť použitý ako zasádka puškohľadu alebo ako monokulár. Obsahuje obrazový snímač CMOS a optické zväčšenie 1,5x s digitálnym zoomom od 4x do 14x. Maximálna vzdialenosť pozorovania v tme je až 400 metrov a má plné HD senzor s rozlíšením 1080p. Disponuje neviditeľným prísvitom s frekvenciou 940 nm a prevádzkovou teplotou od -20°C do +40°C. Je napájaný jedným akumulátorom Li-ion 18650 s napätím 3,7 V alebo 5 V PowerBank do USB-C slotu. Má voľne konfigurovateľné nastavenie jasu a expozície a mechanickú odolnosť až 5000 J (.30-06, .308W, 7×64). Môžete si tiež vytvoriť fotografie s rozlíšením 2592×1944 5Mpx / jpg a videá s rozlíšením 1920×1080 Full HD 2Mpx 30fps / MP4. Tento produkt má výstup typu AVI a podporuje Wi-Fi s možnosťou ovládania prostredníctvom aplikácie "PPShow" alebo "OKcam" pre Android / iOS. Má rozmery 117 x 97 x 47 mm (bez adaptéra, s očnicou) a váhu 265 g. Maximálna veľkosť pamäťovej karty Micro-SD je 128 GB. Tento produkt je tiež vodotesný s certifikáciou IPX7, čo znamená, že je chránený proti ponoreniu do vody a je schopný znášať ponorenie do hĺbky 1 meter po dobu 30 minút.

PARD NV007 S zlepšil oproti predchádzajúcim modelom na niekoľkých úrovniach. Prvým z nich je, že tento produkt je teraz vybavený trojicou polymerových krúžkov, ktoré umožňujú prispôsobenie priemeru očnice vašej bežnej puškohľadu. Toto je viac univerzálne ako predchádzajúci model, pretože "S" má o niečo väčšie hĺbkové pole, takže už nemusíte mať k dispozícii 12 mm alebo 16 mm možnosti pre prispôsobenie puškohľadu. Všetky nástroje potrebné na upevnenie krúžku sú dodávané vrátane Allenových kľúčov a náhradných tesnení, predtým ako je pevne uchytený na mieste. Aj keď nie je úplne presne zarovnaný, nevadí to; nulová pozícia nie je ovplyvnená a je veľmi pravdepodobné, že to ani nezbadáte, pokiaľ si nepozriete video alebo statické obrázky na PC monitore alebo tablete. Druhým prínosom PARD NV007 S je, že teraz spĺňa medzinárodné IP67 ochranné štandardy proti prachu a vodotesnosť pre úplné ponorenie do hĺbky 1 m po dobu 30 minút. Okrem hlavnej funkcie nočného videnia môže byť PARD použitý aj v normálnom dennom farebnom režime a bude zaznamenávať statické obrázky alebo video v oboch scenároch.

 

Skúška PARD NV007 S v teréne Po šiestich hodinách používania som sa s radosťou vrátil domov s odhadovanou 1/8 zostatkom batérie, ale dával som si pozor, aby som vypol jednotku a obrazovku, keď som ju po dlhšie obdobie nepoužíval. Batérie typu 18650 (v tomto prípade s plochým vrchom) sú dosť jednoduché na výmenu, stačí odskrutkovať jednu skrutku na pravom boku jednotky. Nie je s tým žiadny problém ani v tme.

Gumená okulárová vložka je pohodlná a na udržanie 45 mm odstupu očí od šošovky do šošovky je potrebné iba mierne stlačiť. Na obrazovke v tvare obdĺžnika, ako je televízor, je potrebné svoj pohľad upriamiť do rohov, aby ste videli niektoré možnosti ponuky alebo ikony na obrazovke.