Jang-c'tiang je rieka v strednej Číne s neistou dĺžkou, ktorá sa uvádza v rozmedzí od 6 300 do 6 380 km. Jej prietok sa odhaduje na 31 900 m³/s. Názov Jang-c'tiang, ktorý sa používa v mnohých jazykoch, pochádza z miestneho označenia pre dolný tok rieky a bol použitý prvýkrát európskymi misionármi. V Číne sa však rieka častejšie nazýva Čchang-ťiang, čo znamená "dlhá rieka".

Jang-c'tiang je najdlhšou riekou celého euroázijského kontinentu, na ktorom jeho prietok zaostáva len za Gangou. V celosvetovom meradle je tretou najdlhšou riekou (po Amazonke a Níle) a štvrtou podľa prietoku (po Amazonke, Gangou a Kongu). Ročne do mora privádza 960 miliárd m³ (960 km³) vody.

Rieka vzniká z ľadovca v nadmorskej výške 5 042 m na severe pohoria Tangla na Tibetskej náhornej plošine na juhozápadnej hranici provincie Čhing-chaj s Tibetom. Na hornom toku má mnoho mien, preteká cez významné mestá ako Čunking, Wu-chan a Nanking a vlieva sa do Východočínskeho mora pri Šanghaji. Jej povodie pokrýva 1,8 milióna km², čo predstavuje 1/5 územia Číny a domov 1/3 jej obyvateľov.

Na toku rieky sa nachádza priehrada Tri rokliny, ktorá je najvýkonnejšou vodnou elektrárňou na svete s výkonom 20 300 MW.