Special Air Service (SAS) je britský špeciálny vojenský tím, ktorý bol založený v roku 1941. SAS sa špecializuje na rôzne druhy vojenských operácií, ako sú boj proti terorizmu, vyhľadávanie a likvidácia, ochrana osôb a budov, nájdenie a pozatýkanie nepriateľských jednotiek, ako aj špionáž a sabotáž.

Jednotka SAS sa skladá z viacerých skupín, z ktorých každá má špeciálne zameranie. Napríklad 21 SAS (Artists) sa špecializuje na boj proti terorizmu, 23 SAS (Reserve) poskytuje podporu a ochranu diplomatickým misiám, a 22 SAS (Regular) sa zaoberá klasickými špeciálnymi operáciami.

SAS bol účastný mnohých vojenských operácií počas druhej svetovej vojny a neskôr sa stal jednou z najvýznamnejších jednotiek britskej armády. SAS bol účastný operácií v konfliktoch ako Falklandská vojna, Golfská vojna, a operácie v Afganistane a Iraku.

SAS je známy svojou utajenosťou. Mnoho operácií SAS je utajených a mnoho informácií o jednotke zostáva tajomstvom. SAS sa tiež preslávil svojou skúškou výdrže a schopností, ktorá sa nazýva "SAS selection". Táto skúška je veľmi náročná a iba málo ľudí ju úspešne zvládne.

V súčasnosti SAS plní kritickú úlohu v boji proti terorizmu a poskytuje podporu a ochranu diplomatickým misiám po celom svete. SAS je považovaný za jednu z najlepších špeciálnych jednotiek na svete a jeho členovia sú cenení ako jedni z najlepších vojakov na svete.