T-90 je ruský štandardný bojový tank, ktorý bol vyvinutý v 90. rokoch 20. storočia. Je to modernizovaná verzia tanku T-72, ktorá bola navrhnutá pre zlepšenie jeho bojových schopností a schopnosti prežiť. Tank T-90 má hliníkovú skriňu, ktorá je vybavená komplexným systémom obranných prvkov ako sú napríklad protišmykové panely a ochranné desky. Má tiež špeciálne tvarované pancierové dosky, ktoré sú navrhnuté tak, aby odrazili granáty a rakety.

Tank T-90 je vybavený 125 mm hlavňou s diaľkomerom a počítačom navádzania, ktorý umožňuje presné zamierenie na cieľ. Má tiež systém pre automatické nahadzovanie nábojov a zásobník s kapacitou 22 nábojov. Okrem toho má tank T-90 tiež dvojicu 7,62 mm guľometov pre boj v blízkosti a systém protiraketovej obrany.

Tank T-90 je poháňaný dieselovým motorom s výkonom 1000 koní, čo mu umožňuje dosiahnuť rýchlosť až 65 km/h. Je schopný prekonať prekážky ako sú rieky a hlboké brody a má tiež vysokú schopnosť presúvania sa po nerovnom teréne. Je tiež vybavený systémom pre riadenie pohybu a orientáciu v teréne, ktorý umožňuje vodičovi lepšie sa orientovať v prostredí a viesť tank bezpečne.

Tank T-90 je široko používaný v ruskej armáde a je tiež exportovaný do mnohých krajín po celom svete. Je považovaný za jeden z najlepších bojových tankov súčasnosti a je schopný bojovať v rôznych prostrediach a proti rôznym typom protivníka. Jeho vysoká bojová účinnosť a schopnosť prežiť ho robia veľmi cenným zbraňovým systémom pre armáu.

V súčasnosti je tank T-90 modernizovaný na verziu T-90M, ktorá má ešte lepšie bojové schopnosti a schopnosť prežiť. Táto verzia má nový komplexný obranný systém, ktorý zahŕňa protiraketovú obranu, protilietadlovú obranu a protitankovú obranu. Má tiež nový počítač navádzania a nový laserový diaľkomer, ktoré umožňujú tanku lepšie zamieriť na cieľ a zvýšiť tak jeho presnosť.

Okrem toho má tank T-90M tiež novú generáciu hliníkovej skrine, ktorá je ešte odolnejšia voči granátom a raketám. Má tiež nový dieselový motor s výkonom 1200 koní, ktorý mu umožňuje dosiahnuť vyššie rýchlosti a lepšie sa pohybovať po nerovnom teréne.