Varšava je hlavné mesto Poľska a nachádza sa v strednej časti krajiny na rieke Wisła. Je to významné hospodárske, kultúrne a politické centrum krajiny. Mesto má veľkú históriu a je plné historických pamiatok a zaujímavostí. V minulosti bola Varšava sídlom poľského kráľovstva a neskôr aj Rakúsko-Uhorska.

Medzi najznámejšie pamiatky Varšavy patrí Krasiński palác, ktorý je sídlom poľského prezidenta, katedrála sv. Jána a veľkolepý Krakowské námestie s mnohými obchodmi a reštauráciami. V centre mesta sa nachádza aj stará židovská štvrť, ktorá je plná židovských synagóg a pamiatok na holokaust.

Varšava je tiež známa svojou bohatou kultúrnou scenériou, s mnohými divadlami, koncertnými sálami a galériami. Mesto má tiež niekoľko parkov a zelených plôch, vrátane národného parku Kampinowski a parku Łazienki.

V súčasnosti je Varšava jedným z najrýchlejšie sa rozvíjajúcich miest v Európe a jeho ekonomika sa zameriava na služby, výskum a vývoj a inovácie. Je tiež dôležitým turistickým cieľom pre svoju bohatú históriu a kultúru.