Tank Leopard 2 je nemecký bojový tank, ktorý bol vyvinutý v 70. rokoch 20. storočia. Bol navrhnutý tak, aby bol schopný bojovať v rôznych prostrediach a proti rôznym typom nepriateľov. Tank bol vyrábaný v mnohých verziách a bol exportovaný do mnohých krajín po celom svete. V súčasnosti sa používa v mnohých armádach po celom svete, vrátane Nemecka, Švédska, Dánska, Turecka a Kanady.

 

Leopard 2 je jedným z najmodernejších bojových tankov na svete. Má veľkú ochranu pred strelami a vysokú mobility, čo mu umožňuje rýchlo sa pohybovať po bojisku. Tank je vybavený 120mm hlavňou, ktorá je schopná preniknúť pancier tankov konkurencie. Má tiež veľmi dobrý pohyb v teréne, vďaka čomu je schopný prejsť aj ťažko prístupnými oblasťami. Tank má tiež veľmi dobrý výhľad pre posádku, čo umožňuje lepšie vidieť nepriateľa a rýchlejšie reagovať na nebezpečenstvo.

Leopard 2 bol exportovaný do mnohých krajín po celom svete, vrátane Švédska, Dánska, Turecka, Kanady, Poľska a mnohých ďalších. V súčasnosti sa v mnohých krajinách používa ako hlavný bojový tank.

Je to však aj veľmi drahý tank, čo znamená, že nie všetky krajiny si ho môžu dovoliť. Navyše, v posledných rokoch sa objavili nové technológie, ako napríklad taktické rakety, ktoré dokážu prekonať pancier tankov, čo znamená, že budúcnosť bojových tankov, vrátane Leopard 2, bude musieť byť adaptovaná na tieto nové hrozby.