Obranný sprej / kaser je jedným z najstarších produktov na obranu života, ktoré sa stále používajú aj dnes. Aj keď sa technológia za posledné tisícročia zmenila, obranné spreje sa stále vyrábajú rovnako ako v starej Číne. Moderné obranné spreje sú vyrobené z miešania filtrované vody a oleoresin capsicum (OC). OC je prírodná látka, ktorá dáva horúčavu paprikám a čili. Obranné spreje sú nízkonákladové, nezabijúce a ľahko použiteľné. Tieto produkty sa používajú políciou, bezpečnostnými profesionálmi aj civilmi.

Ak sa sprejom postriekate do tváre alebo ho vdychujete, teplo spôsobí pálenie kože, očí a nosa, keď telo reaguje na sprej. To zahŕňa zatváranie a vylučovanie očí a ťažkosti s dýchaním a kašľom. Táto reakcia môže trvať od 15 do 45 minút v závislosti od sily spreja. V prípade útoku môže tento rozdiel znamenať rozdiel medzi životom a smrťou.

Obranné spreje sa používajú ako prostriedky na ochranu života a zdravia. V našej ponuke nájdete obranné spreje s látkou CS, s látkou CR a pepper spreje. Spreje s látkou CS sú syntetického pôvodu a po použití na oči, pokožku alebo sliznicu majú okamžitý a vynikajúci účinok. Obranné spreje pepper obsahujú prírodnú látku oleoresin capsicum a sú vyrobené na použitie v nutnej obrane alebo v krajnej núdzi, keď dokážu paralyzovať útočníka. Sú vhodné aj na použitie proti útočiacim psom. Obranné spreje s obsahom syntetickej CR obsahujúce 0,1 % dráždivých látok, čo sa rovná 30 % obsahu kajenského korenia, sú tiež vhodné na použitie proti útočiacim zvieratám. V našej ponuke nájdete aj puzdra na obranné spreje.