Čelovky sú malé svietidlá, ktoré sa nosia na hlave a poskytujú svetlo počas aktivít v tme alebo zhoršených svetelných podmienkach. Sú veľmi užitočné pre outdoorové aktivity, ako je horolezectvo, turistika, cyklistika, alebo aj pre prácu v tmavých priestoroch, ako je napríklad v dielni alebo v sklade.

Čelovky sú vybavené LED diódami, ktoré poskytujú jasné a úspornejšie svetlo v porovnaní s inými druhmi žiaroviek. Majú tiež nastaviteľné svetelné režimy, takže si môžete vybrať medzi jasným alebo slabším svetlom podľa potreby. Niektoré čelovky majú tiež funkciu blikania pre v núdzových situáciách.

Čelovky sú vyrobené z odolných materiálov, ako je plast alebo hliník, a sú navrhnuté tak, aby boli odolné voči poveternostným podmienkam a nárazom. Sú tiež vybavené pohodlnými nastaviteľnými pásmi, takže sa dajú nosiť pohodlne na hlave počas dlhých období používania.

V súčasnosti existuje mnoho rôznych druhov a modelov čeloviek na trhu, takže si môžete vybrať tú, ktorá najlepšie vyhovuje vašim potrebám a požiadavkám.

Ako vybrať čelovku sa dozviete v tomto článku