Oceľ PGK je výsledkom vývoja spoločnosti Lohmann z Nemecka, ktorá má v oblasti ocele a nožových materiálov dlhoročné skúsenosti a je považovaná za jedného z lídrov na trhu. Oceľ PGK je nástupcom známej ocele D2, ktorá už mnoho rokov patrí k obľúbeným materiálom používaným pri výrobe nožov.

Oceľ PGK prináša množstvo vylepšení a inovácií, ktoré z nej robia jednu z najlepších ocelí na trhu. Táto oceľ si zachováva výborné vlastnosti ocele D2, ale navyše prináša aj vyššiu tvrdosť, vyššiu tuhosť a odolnosť na vyštipovanie materiálu pri vysokých tvrdostiach. Nože vyrobené z ocele PGK majú extrémne excelentné rezacie a sekacie schopnosti, vynikajúcu odolnosť proti oteru a veľmi dobrú odolnosť proti dopadom a mechanickému namáhaniu.

Oceľ PGK je preto ideálnou voľbou pre situácie a produkty, ktoré vyžadujú dlhodobo držiace kvalitné ostrie, čo je dôležité v mnohých odvetviach, ako napríklad v outdoorových aktivitách, poľovníctve, záhradníctve, ale aj v kuchyni.

Nože z ocele PGK majú vysokú odolnosť proti korózii a ich tvrdosť dosahuje hodnoty až 62 HRC, čo z nich robí jedny z najtvrdších nožov na trhu. Avšak, aj keď táto oceľ je mimoriadne odolná a môže vydržať mnoho rokov používania, je dôležité ju správne udržiavať a brúsiť.

Oceľ PGK je vhodná pre náročných užívateľov, ktorí si cenia kvalitu a vysoké štandardy. Aj keď je táto oceľ trochu drahšia ako iné materiály, cena zodpovedá kvalite a výrobky z nej sú stále považované za prémiové výrobky, ktoré stoja za to. Ak hľadáte nože s extrémne dobrými rezacími vlastnosťami, odolnosťou a dlhodobo držiacim ostrie, oceľ PGK je určite voľbou, ktorú nebudete ľutovať.