YKK je značka, ktorá je celosvetovo známa vďaka svojej kvalite a odolnosti. Spoločnosť Yoshida Kogyo Kabushikikaisha bola založená v roku 1934 v Tokiu a od svojho vzniku sa zaoberá výrobou zipsov, patentiek a gombíkov. YKK sa preslávila výrobou najkvalitnejších zipsov na svete a ponúka širokú škálu rôznych druhov, zameraných hlavne na kovové, špirálové a VISLON® zipsy.

Kovové zipsy sú jedným z najstarších druhov a sú vhodné pre rôzne aplikácie, ako sú bundy, džínsy, batožina a iné produkty. Špirálové zipsy sú vyrobené zo špirálových plastových prvkov, vrátane polyesteru a nylonu a sú najmäkšie zo všetkých troch typov zipsov. YKK zipsy sa vyznačujú vysokou kvalitou a odolnosťou, pretože sú vyrobené z najlepších materiálov a skonštruované na vlastných výrobných strojoch spoločnosti YKK. Okrem toho firma používa aj unikátne výrobné postupy a vlastné materiály, čím sa líši od konkurencie.

Niektoré typy YKK zipsov sú naviac vodotesné a používajú sa na produktoch určených pre extrémne poveternostné podmienky. Vďaka svojej spoľahlivosti a jedinečnému spracovaniu sú YKK zipsy známe po celom svete.