Existuje mnoho druhov spacákov, ktoré sa líšia najmä v závislosti od teplotného rozsahu, v ktorom sú určené na použitie, ako aj od materiálov, z ktorých sú vyrobené. Tu je niekoľko bežných druhov spacákov:

  1. Letné spacáky: Tieto spacáky sú navrhnuté na použitie v teplejších podmienkach a majú nižší teplotný rozsah. Sú vyrobené z ľahkých a priedušných materiálov, ako je bavlna alebo perie, a sú často menšie a menej objemné ako ostatné druhy spacákov.

  2. Zimné spacáky: Tieto spacáky sú navrhnuté na použitie v chladnejších podmienkach a majú vyšší teplotný rozsah. Sú vyrobené z teplých materiálov, ako je napríklad mikrovlákno alebo perie, a sú často väčšie a objemnejšie ako letné spacáky.

  3. Spacáky sústredenia: Tieto spacáky sú navrhnuté na použitie v extrémne chladných podmienkach a majú veľmi vysoký teplotný rozsah. Sú vyrobené z veľmi teplých materiálov, ako je napríklad perie alebo syntetické vlákna, a sú často veľmi objemné a tvarovo prispôsobené na zachovanie tepla.

  4. Spacáky pre dvojčatá: Tieto spacáky sú navrhnuté tak, aby sa do nich zmestili dve osoby a sú vhodné pre páry alebo skupiny, ktoré sa chcú ubytovať spoločne.

  5. Spacáky na turistiku: Tieto spacáky sú navrhnuté tak, aby boli ľahké a kompaktné, čo je dôležité pre turistiku alebo kempovanie. Sú vyrobené z ľahkých materiálov, ako je napríklad mikrovlákno alebo perie, a sú často menšie a menej objemné ako ostatné druhy spacákov.

  6. Spacáky sústredenia na zápästie: Tieto spacáky sú navrhnuté tak, aby sa do nich zmestili iba ruky alebo zápästia, čo je vhodné pre osoby, ktoré chcú používať spacák iba na ohriatie rúk alebo zápästí. Sú ľahké a kompaktné a sú vyrobené z teplých materiálov, ako je napríklad mikrovlákno alebo perie.

  7.  Spacáky so zipsujúcimi sa sekciami: Tieto spacáky sú navrhnuté tak, aby sa dali rozopnúť a zapnúť do sekcií, čo umožňuje lepšie prispôsobiť teplotu a pohodlie. Sú vhodné pre osoby, ktoré chcú mať voľnosť pohybu alebo potrebujú viac miesta v spacáku.
  8. Spacáky pre deti: Tieto spacáky sú navrhnuté špeciálne pre deti a sú vyrobené z ľahkých a priedušných materiálov, ako je bavlna alebo perie. Sú často menšie a menej objemné ako ostatné druhy spacákov a sú navrhnuté tak, aby boli vhodné pre menšie telá detí.