Hneď na začiatok treba povedať, že všetky fotopasce predávané na Slovensku a takmer všetky fotopasce vo svete sú vyrábané v Číne.

Často sa stretávame s otázkou "Je to Čína?" s predsudkom v hlase voči výrobkom z Číny, treba si však uvedomiť, že takmer všetko čo máte na sebe, takmer všetko čo máte doma je vyrobené v Číne alebo inej Ázijskej krajine (Thajsko, Vietnam atď) a fotopasce nie sú výnimkou.

Tento článok sme sa rozhodli napísať kvôli tomu, že sa často stretávame s tým, že rôzny predajcovia fotopascí ľudí presviedčajú, že práve tie ich niesu z Číny, je to však úplná lož a keď vás o tom bude niekto presviedčať tak klame len preto aby ste nakúpili práve u neho. Pritom všetci predávajú tie isté fotopasce, len ako príklad aj fotopasce Moultrie, Bushnell, Scout Guard, Acorn a jednoducho všetky ďalšie sú vyrábané v Číne.

Vrátme sa ale k dôvodu prečo je to vyrábané v Číne, my sme sa stretli zatiaľ s jedinou značkou fotopascí, ktorá sa nevyrába v Číne, sú to fotopasce Reconyx, ich ceny sa však pohybujú od cca 500 do 1000€, odpovedzte si sami, či by ste boli ochotný platiť toľko za fotopascu, som presvedčený, že väčšina nie, a len preto, že sú fotopasce tak ako väščina vecí vyrábané v Ázií tak môžu byť tak lacné a môže si ich dovoliť široká vrstva ľudí.

Keďže sme predali už tisíce fotopascí vieme posúdiť kvalitu spracovania a počet reklamácií na veľkej vzorke týchto zariadení, percento reklamácií je na úrovni bežne predávanej elektroniky takže keď si kúpite fotopascu je približne taká istá šanca na poruchu ako keď si kúpite televízor alebo mobil.

Na trhu sa však aj napriek pôvodu fotopascí objavujú rôzne kópie, najčastejšie sa môžete stretnúť s kópiami fotopascí Acorn a Welltar, dizajnovo sú rovnaké, nedosahujú však zďaleka parametrov originálu, väčšinou sú oveľa lacnejšie ako bežne predávané modely.

Preto neriskujte za cenu pár ušetrených EUR a kupujte fotopasce od overených predajcov, napríklad naša firma vám ponúka okrem predaja overených fotopascí aj servis, nepretržité poradenstvo, napríklad najpredávanejšie fotopasce Welltar majú náš vlastný software so slovesnkým menu a prednastavením, ktoré minimalizujú problémy pri nastavovaní a sú lokalizované pre Slovensko a Česko čo znamená, že pri MMS modeloch nebude žiadny problém s operátorom.