Indický oceán je oceán, ktorý sa nachádza v juhovýchodnej Ázii a je obklopený krajinami ako Indie, Srí Lanka, Austrália, Indonézia a ďalšie. Má rozlohu asi 73 miliónov štvorcových kilometrov a jeho hĺbka sa pohybuje od niekoľkých metrov do viac ako 7 500 metrov.

Indický oceán je známy svojimi teplými a kludnými vodami, ktoré sú ideálne pre plávanie a potápanie. Má tiež bohatú biodiverzitu, s množstvom rýb a morských živočíchov, ako sú delfíny, žraloky a korytnačky. Okrem toho je Indický oceán domovom pre množstvo korálových útesov a morských rias, ktoré sú dôležité pre život v mori.

Indický oceán je tiež dôležitým obchodným a dopravným uzlom, pretože sa nachádza na ceste medzi Európou a Áziou a taktiež medzi severnou a južnou Amerikou. Jeho pobrežie je tiež domovom pre množstvo prístavov a obchodných miest, ako je napríklad Bombaj v Indii, Durban v Južnej Afrike a Singapur. Indický oceán je tiež dôležitým zdrojom rýb a morských plodov pre miestne komunity a je tiež dôležité pre turistický priemysel v regióne.