Najsilnejšie pivo na svete je jednoznačne pivo Snake Venom, ktoré má 67,5% obsah alkoholu. Toto škótske pivo je vyrábané v pivovare Brewmeister a podľa niektorých má chuť ako žuvačka. Okrem toho obsahuje aj pravé šampanské.

Mnoho ľudí sa pýta, ako môže pivo s tak vysokým obsahom alkoholu vôbec chutiť dobre. No pravdou je, že pivovary v súčasnosti súťažia o to, ktoré z nich vyrobí najsilnejšie pivo. Tento trend začal s postupne sa zvyšujúcim obsahom alkoholu v pive až k hodnote 67,5% u Snake Venom. Nie je vylúčené, že sa niektorý pivovar pokúsi prekonať tento rekord.

Pivo s tak vysokým obsahom alkoholu by mohlo dať zabrať aj skúsenému pijanovi, výrobcovia odporúčajú piť ho v malých množstvách, podobne ako tvrdý alkohol.

Pivo Snake Venom je pivo s vysokým obsahom alkoholu, ktoré bolo prvýkrát vyrobené škótskou pivovarníckou spoločnosťou Brewmeister v roku 2013. Toto pivo sa vyznačuje svojím vysokým obsahom alkoholu, ktorý sa pohybuje okolo 67,5% a je jedným z najsilnejších piv na svete.

Pivo Snake Venom sa vyrába pomocou tradičnej metódy varenia piva, avšak obsah alkoholu sa zvyšuje pridaním extra cukru a alkoholu počas procesu varenia. Pivo sa tiež dochucuje jablčným destilátom.

Meno "Snake Venom" dostalo pivo kvôli svojmu silnému účinku, ktorý sa podobá účinku hadieho jedu. Spoločnosť Brewmeister tvrdí, že pivo by malo byť konzumované s opatrnosťou a že by sa nemalo piť príliš veľa naraz, pretože môže spôsobiť rýchle opitie.

Pivo Snake Venom sa stalo veľmi populárne medzi milovníkmi piva a bola o ňom napísaná mnoho článkov. Stalo sa tiež predmetom kontroverzie, pretože jeho vysoký obsah alkoholu a silný účinok spôsobil, že bolo zakázané v niektorých krajinách.

Je dôležité poznamenať, že konzumácia veľkého množstva alkoholu, najmä takých silných ako Snake Venom, môže spôsobiť zdravotné riziká, ako sú poškodenie pečene, ochrnutie mozgu, zvýšené riziko infarktu a mŕtvice a môže tiež viesť k závislosti.