Slovenský raj je krásny národný park, ktorý sa nachádza na severe Slovenska a je plný významných prírodných pamiatok a krásnych scenérií. Jednou z najvýznamnejších atrakcií v tejto oblasti je Dobšinská ľadová jaskyňa, ktorá je jedinou verejnosti sprístupnenou jaskyňou v Slovenskom raji. Je to tiež najväčšia ľadová jaskyňa na Slovensku s objemom ľadu viac ako 110 000 kubických metrov.

Táto jaskyňa bola objavená v roku 1870 a o rok neskôr bola sprístupnená verejnosti. Bola jednou z prvých jaskýň na svete, ktoré boli elektricky osvetlené (v roku 1887). V roku 2000 bola zapísaná do Zoznamu svetového prírodného dedičstva UNESCO spolu so Stratenskou jaskyňou a jaskyňou Psie diery.

Návšteva Dobšinskej ľadovej jaskyne je skutočným zážitkom pre všetkých milovníkov prírody a turistiky. Jaskyňa je otvorená počas celého roka, avšak najlepšie obdobie na návštevu je leto, keď je teplota v jaskyni príjemnejšia. Okrem toho, že si môžete vychutnať krásu a atmosféru podzemných priestorov plných ľadu a jaskynných útvarov, môžete sa tiež dozvedieť viac o histórii a geológii jaskyne.