Su 57 (tiež známy ako PAK FA alebo T-50) je ruský dvojmotorový stíhací lietadlový stroj, ktorý sa používa na bojové lety, ochranu vzdušného priestoru a podporu pozemných jednotiek. Tento lietadlový stroj je schopný dosahovať rýchlosť až 2,3 Machu (cca 2 900 km/h) a má vysokú manévrovateľnosť a schopnosť zostať nezbadaný.

Su-57 je vybavený radom zbraní, ako sú krídla s koncovými zbraňovými závesmi, podvozkom s podvozkovými zbraňovými závesmi a hlavným delom s guľometom. Je schopný používať rôzne druhy munície, vrátane protitankovej a protilietadlovej.

Su-57 je navrhnutý tak, aby bol schopný prežiť v bojových podmienkach a je vybavený štítom, ktorý chráni pilota pred strelami a nepriateľskými zbraňami. Je tiež vybavený radom senzorov a rádiolokátorov, ktoré umožňujú detekciu, sledovanie a zásah nepriateľských cieľov z vzduchu.

História vývoja Su-57 sa začala písať v roku 2002, keď Rusko začalo vyvíjať nové stíhacie lietadlo, ktoré by bolo schopné plniť rôzne úlohy a bolo by vhodné pre použitie v rôznych krajinách. Po mnohých rokoch vývoja bol Su-57 zavedený do služby v roku 2020.

Su-57 má niekoľko variantov, ktoré sa líšia podľa úlohy, pre ktorú sú určené. Su-57E je konvenčný variant pre použitie na pevnine, Su-57M je krátkovzletový a krátkopristávací variant pre použitie na námorných plavidlách a Su-57N je variant pre použitie na námorných plavidlách s dlhým vzletom a pristátím.

Su-57 sa používa v Rusku a je považovaný za jedno z najúčinnejších stíhacích lietadiel súčasnosti. Je však drahý na výrobu a prevádzku a vyžaduje pravidelnú údržbu a opravy, aby zostal v dobrej kondícii.